Tämä kurssi on tarkoitettu kasvatusalalle opiskeleville tai siinä jo toimiville, jotka haluavat parantaa ruotsin kielen osaamistaan tai hankkia korkeakoulututkinnon suorittaneelta julkisyhteisön henkilöstöltä kaksikielisellä alueella vaadittavan kielitaidon.
Aika ja paikka
to 23.10.2025 klo 16.30–19.45 (4 h 15 min.)
to 30.10.2025 klo 16.30–19.45
to 6.11.2025 klo 16.30–19.45
to 13.11.2025 klo 16.30–19.45
to 20.11.2025 klo 16.30–19.45
to 27.11.2025 klo 18.15–19.45
tentti to 4.12.2025 klo 16.30–18.30
Koulutus järjestetään verkko-opetuksena, koulutuslinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla ilmoittautumisajan päätyttyä.
Lähtötasovaatimukset
Korkeakoulututkintoon kuuluvan ruotsin kielen suoritus (esimerkiksi ammattikorkeakoulun ruotsin kurssi) ja/tai lukion B-ruotsin hyvä taito (vähintään arvosana 7) tai ruotsin ylioppilastutkinnon arvosana A-L.
Edellä mainittujen lisäksi riittävä lähtötason edellytys on hyväksytysti suoritettu lähtötasotesti varsinaisen kurssin alussa. Lähtötasotestin perusteella opiskelija ohjataan tarvittaessa täydentämään taitojaan itseohjatun opiskelun avulla (901028Y På väg 1-3 op) tutkinto-ohjelmakohtaisen ruotsin opintojakson rinnalla, sillä peruskieliopin ja -sanaston hallinta on edellytyksenä työelämän eri viestintätilanteissa tarvittavan kielitaidon saavuttamiseksi.
Tarkemmat ohjeet lähtötasosta:
Lähtötaso, suoritusvaihtoehdot ja vapautus | Oulun yliopisto
Kouluttaja
FM Veijo Vaakanainen
Sisältö
Viestinnällisiä suullisia ja kirjallisia harjoituksia, joiden tarkoituksena on kehittää ja syventää opiskelijan työelämässä tarvitsemaa oman alansa ruotsin kielen taitoa. Tilannepohjaisia suullisia yksilö-, pari- ja ryhmäharjoituksia sekä pienryhmäkeskusteluja, ajankohtaisia alakohtaisia tekstejä, omaan alaan liittyviä kirjoitus- ja kuuntelutehtäviä ja esiintymistaidon harjoittelua.
Suoritustavat
Opintojaksolla keskitytään sekä suullisen että kirjallisen kielitaidon kehittämiseen, mikä edellyttää säännöllistä ja aktiivista osallistumista harjoituksiin sekä niihin valmistautumista. Läsnäolovaatimus 80 %.
Opintojaksoon kuuluu suullisen ja kirjallisen kielitaidon testaus. Kirjallisen kielitaidon hallinta osoitetaan opintojakson loppukokeessa.
Opintojakso suoritetaan aina loppuun saakka opetuksen järjestävässä kesäyliopistossa/avoimessa yliopistossa, eli uusinnat ja muut täydennykset sovitaan kyseisen opetuksen järjestäjän kanssa.
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa toimia oman alan ammatillisissa viestintätilanteissa vuorovaikutteisesti
- ymmärtää ja käyttää kasvatustieteen alan erikoissanastoa
- ymmärtää oman alansa tekstejä ja puhuttua kieltä ja pystyy tekemään niistä johtopäätöksiä
- pystyy keskustelemaan ajankohtaisista ja alakohtaisista aiheista
- osaa esittää ja perustella mielipiteitään erilaisissa viestintätilanteissa
- osaa kirjoittaa työtehtäviinsä liittyviä tekstejä
- saa viestinsä perille ja tulee ymmärretyksi tavatessaan ruotsinkielisiä kollegoja
- pystyy kehittämään kielitaitoaan itsenäisesti
Erityishuomio kohdistuu akateemisen ja oman alan käsitteistön ja terminologian hallintaan. Harjoitusten ja tehtävien yhteydessä opiskelija oppii viestintä-, vuorovaikutus- ja kommunikaatiotaitojen ohella myös muita geneerisiä taitoja, kuten esim. digitaalisia valmiuksia, ajanhallintaa, ryhmätyötaitoja sekä tekstien analysointia.
Toteutustavat
Opintojaksoon kuuluu kontaktiopetusta (26 h) ja ohjattua itsenäistä työskentelyä (28 h).
Kirjallinen ja suullinen osuus suoritetaan yhdessä, opintojakso sisältää myös opintojakson AY00AR50 Svenska för pedagoger, muntlig språkfärdighet.
Lisätiedot
Taitotaso: B1/B2/C1 (Eurooppalainen viitekehys)
Opetuskieli: ruotsi
Pakollinen opintojakso niille Oulun yliopiston kasvatustieteiden tutkinto-opiskelijoille, jotka ovat saaneet koulusivistyksensä suomen kielellä. Hyväksytty suoritus vastaa korkeakoulututkinnon suorittaneelta julkisyhteisön henkilöstöltä kaksikielisellä alueella vaadittavaa kielitaitoa. (Laki 424/2003 ja asetus 481/2003).
Hinta
145 € (maksu ei sisällä eikä siihen lisätä arvonlisäveroa)
Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta ilmoittautumisajan päättymiseen asti. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai peruutusta ei tehdä lainkaan, perimme koko maksun. Koulutusmaksut ovat perintäkelpoisia (L 632/1998, 24 §).
Peruuttaminen pitää tehdä aina kirjallisesti asiakaspalvelu@kpkesayliopisto.fi
Ilmoittautuminen
Viimeistään 12.10.2025 verkkolomakkeella
Tiedustelut sähköpostilla asiakaspalvelu@kpkesayliopisto.fi tai puh: 040 680 2559 (040 680 2993)
Katso lisätiedot ilmoittautumisesta sekä peruuntumisehdot täältä
Koulutusvahvistus lähetetään sähköpostilla osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta. Mikäli et saa minkäänlaista viestiä, ota yhteyttä toimistoomme.
Oikeus muutoksiin pidätetään.
Kurssin tiedot
- Tunti 0
- Quiz 0
- Kesto Lifetime access
- Taso All levels
- Kieli Suomi
- Kouluttaja 0
- Arviointi Self